Filistin topraklarını işgal eden İsrail, son zamanlarda Filistinli mücahitlerin saldırısına uğruyor. İsrail'de başbakanın halka silahlanma çağrısı yapmasının ardından bir kez daha saldırı yaşandı.

İsrail'in merkezi Tel Aviv'de 3 yerleşimci Yahudi’nin öldürülüp, 5’inin yaralandığı bir fedai operasyon yapıldı.

Tel Aviv sokakları kaçanların çığlık sesleri ile yankılanıyor.

Tel Aviv'deki Yahudi polisi, “Herkesten evlerini iyi kapatmalarını ve evlerden çıkmamalarını istiyoruz çünkü çok yüksek riskler var.” dedi.

İsrail Ordusu Radyosundan “Tel Aviv'de şu anda yaşananlar çok tehlikeli, 3 noktada birden fazla yerde çatışmalar şu ana kadar devam ediyor.

Operasyonun başlamasından bu yana bir saat geçti ve işgal altındaki Tel Aviv kentinin sokaklarında şu ana kadar çatışmalar devam ediyor.

Fedailerden birisi İsrail polisini öldürdükten sonra silahını aldı ve çatışmaya devam ediyor.” denildi.

İbrani medyası, “Yıllardır böyle bir sahne görmedik, yıllardır ilk defa İsrail ordusu Tel Aviv'in merkezindeki çatışmalarda.” dedi.

Hamas [Tel Aviv'deki saldırı hakkında], "Bugün Tel Aviv'de gerçekleştirilen ve bazı Siyonist askerlerin ölümüyle sonuçlanan kahramanca operasyonu memnuniyetle karşılıyoruz. Bu, İsrail'in halkımıza, Kudüs'e ve Mescid-i Aksa'ya karşı saldırganlığına haklı bir cevaptır." dedi.