İsveç Parlamentosunun Kürt kökenli olan ve YPG/SDG yanlısı tavrıyla bilinen milletvekili Amineh Kakabaveh Rûdaw’a açıklamalarda bulundu.

Türkiye, Finlandiya, İsveç arasında imzalanan ‘üçlü mutabakat’ta yer alan Türkiye’nin talep ettiği bazı isimlerin teslim edilmesi sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Amineh Kakabaveh, İsveç'in 4 kişiyi Türkiye'ye teslim ettiğini söyledi. Amineh Kakabaveh'in bu açıklaması ile geçtiğimiz hafta Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "3-4 kişi teslim edildi" açıklamasını teyit etmiş oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Finlandiya ve İsveç ile imzalana 3’lü mutabakat sonrası 28 Haziran'da gazetecilere yaptığı açıklamada, "Şimdi bu konuda verilmiş sözler var. Örneğin İsveç 73 teröristi bize gönderecek. Şu anda 3-4 tane gönderdiler. Ama bunlar bizim için yeterli değil. Tabii bunları Adalet Bakanlığımız, Dışişleri Bakanlığımız, Milli İstihbarat Teşkilatımız yakın markaja alıp takibini yapacak ve 'Bu teröristleri gönderin bakalım.' diyecek. Bunların hepsi bizim taleplerimiz olarak şu anda ortada. Bunlar geldi geldi; gelmediği takdirde gereği ne ise o gereğini de biz her an kurumlarımız ve birimlerimiz vasıtasıyla yapmaya devam edeceğiz" demişti.