Pandemi şartları nedeniyle iki yıldır online olarak gerçekleşen Dünya Ekonomik Forumu bu yıl 22-26 Mayıs tarihlerinde Davos’ta gerçekleşti. Dünyanın farklı ülkelerinden üst düzey temsilcilerin katıldığı toplantılar, Batı’nın dünyaya bakışını görmek adına önemli konuşmalara sahne oldu. Soros’tan Kissinger’a kadar Batı’nın akıl hocalarının konuşmalar yaptığı Davos’ta Dünya Ekonomik Forumu(WEF) kurucularından Klaus Schwab’ın sözleri dikkat çekti.

Klaus Schwab 25 Mayıs tarihinde yaptığı konuşmada Davos’ta bulunan insanların gelecekte olacak olayları sadece izlemedikleri bizzat “dünyayı inşa ettiklerini” dile getirdi.

Geleceği Davos’ta bulunan insanların kurduğunu ve bunu yapmaları için de gerekli araçların ellerinde bulunduğunu ifade eden Schwab, yeni dünya inşasında daha paylaşımcı olunması gerektiği söyledi.

Klaus Schwab’ın konuşma metni ise şu şekildeydi: “Gelecek sadece gerçekleşmiyor. Gelecek bizim tarafımızdan, bu odada sizin gibi güçlü bir topluluk tarafından inşa ediliyor. Dünyanın durumunu iyileştirmek için gerekli araçlara sahibiz, ancak iki koşul gerekli. Birincisi, hepimiz daha büyük toplulukların paydaşları olarak hareket ediyoruz. Sadece kendi çıkarımıza değil, topluma da hizmet ettiğimizi unutmamalıyız. İşte biz buna paydaş sorumluluğu diyoruz. İkincisi, işbirliği yapmamız gerektiğini daima hatırlamalıyız.”