Ücretli abonelik hizmeti, çok sayıda kişinin Twitter'da sahte hesaplar oluşturmasına ve sosyal medya platformunda daha fazla yanlış bilgi dolaşmasına sebep oldu.

Musk, Twitter'ın bazı kullanıcıların markaları ve ünlüleri taklit etmek için kötüye kullandıkları sebebiyle aylık 7,99 dolarlık mavi abonelik hizmetini durdurdu.

Musk'ın Tesla TSLA.O ve SpaceX'in yanı sıra Roblox, Nestle NESN.S ve Lockheed Martin LMT.N de dahil olmak üzere, büyük markalar olduğu iddia edilen sahte hesaplar mavi onayla ortaya çıktı .

Mavi tik suiistimal edildi, birçok şirket değer kaybetti

*Parayla mavi tik alarak savunma şirketi Lockheed Martin'i taklit eden sahte hesaptan ABD, Suudi Arabistan ve İsrail'e silah satışının durdurulacağı duyuruldu, şirketin hisseleri dakikalar içinde büyük değer kaybetti.

*Parayla mavi tik alarak ilaç firması Eli Lilly and Company'yi taklit eden sahte hesaptan insülin ilacının artık ücretsiz olacağı duyuruldu, şirketin hisseleri dakikalar içinde büyük değer kaybetti.

*Parayla Twitter sosyal medya platformundan "mavi tik" alan bir kullanıcı, eski Amerika Birleşik Devletleri başkanı George Bush'ı taklit ederek "Iraklıları öldürmeyi özledim." tweeti attı. Twitter hesabı kapatırken, mavi tik satın alma özelliğini kaldırdı.