Rusya devlet televizyonunda Ukrayna ile yaşanan gerilim Erdoğan’ın da dahil olduğu liderlerle ilişkilendirildi. 

Ukrayna’yı işgal planını her geçen gün ilerleten Rusya savaşın sorumluluğunu ise üstünden atmaya çalışıyor. 2014’teki Donbass Savaşı’ndan bu yana yavaş yavaş Ukrayna’yı işgal etmeye çalışan Rusya’nın sorumluluğu Türkiye ve Batılı ülkelere atması ne kadar sorunlu bir bakış açısına sahip olduğunun kanıtı.

Ukrayna’daki Rus nüfusu bahane ederek işgal girişimine meşru zemin bulmak isteyen Rusya’nın Kafkaslardaki ve Orta Asya’daki tahakkümü nasıl izah edilecek? Tamamen yalan ve kurgudan ibaret olan “Rusları temsil” meselesi Rusya’nın SSCB hülyasını gerçekleştirmek için kullandığı bir argümandan ibaret.

Attığı adımlarla savaşı tırmandıran Rusya bir de utanmadan Türkiye’yi hedef gösteriyor. Rusya devlet televizyonu Rossiya 1’de yayınlanan programda sunucu, “Hangi liderlerin savaşa ihtiyacı var” isminde bir bölüm hazırladı.

Farklı liderlerle birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan da “savaşa ihtiyacı olanlar” arasında sıralanırken Putin yanlısı olduğu bilinen sunucu Dmitry Kiselyov, Ukrayna ordusunun ülkenin doğusunda binlerce insanı öldürdüğünü öne sürdü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bu katliam iddialarının müsebbibi gibi gösterilirken Erdoğan'ın Türkiye’deki ekonomik sıkıntılar sebebiyle Ukrayna’da savaşa ihtiyacı olduğu da ileri sürüldü. Akıl ve mantık dışı bu iddiaların bir benzeri Suriye meselesinde de dile getirilmişti. Türkiye'de Rusya'nın gönüllü ajanlığını yapan meşum çevreler ise bu yalanlar karşısında sessizliğe bürünüyor!

Bu tarz siyasi söylemlerin bir arka plana yaslandığını unutmamak gerekiyor. Katliam politikalarını meşrulaştırma ihtiyacı hisseden ülkeler gerçek anlamda meşru olana destek olmaya çalışanları “çamur at izi kalsın” misali karalamaya çalışıyor!

Haksöz