Rusya teknoloji şirketlerine yönelik baskısını arttırırken, Moskova'da bir mahkeme Google'a 100 milyon dolara yakın ceza kesti. Bu miktarın daha önce görülmemiş yükseklikte bir ceza olduğu bildiriliyor.

İnternet platformlarını içeriği doğru düzgün yönetmemek ve ülkenin içişlerine karışmakla suçlayan Moskova bir süredir Facebook'un ana firması Meta, Twitter ve Telegram gibi sosyal medya platformlarına ceza üstüne ceza yağdırıyor.

Ancak Google'a kesilen 7,2 milyar ruble (yaklaşık 98 milyon dolar) para cezası bu alanda bir rekora imza atı. Rus Interfax haber ajansı bu dev cezanın Google'ın yıllık kazancına göre belirlendiğini ve tekrar eden suça karşı belirlenen en yüksek ceza olduğunu aktardı.

Cezanın neden kesildiğine ilişkin ayrıntılar belirtilmedi, ancak Rusya yasadışı olarak nitelendirdiği pornografik materyel ya da uyuşturucu ve intihara teşvik gibi içeriklerin kaldırılmamasını gerekçe göstererek yasal işlem başlatıyor.

Google'dan cezaya ilişkin yapılan açıklamada "Mahkeme kararını inceleyip sonraki adımımızı ona göre belirleyeceğiz" denildi.