Zaharova, Telegram hesabından yaptığı paylaşımda, Facebook ve Instagram sahibi Meta Platforms’un CEO’su Mark Zuckerberg’un röportajını değerlendirdi.

Zuckerberg, katıldığı Joe Rogan’ın programında 2020 seçimlerine dair konuştu. Facebook kurucusu, örnek olarak 2020 seçimleri sırasında ABD Başkanı Biden’ın oğlunun çıkan ifşa ve yolsuzluklarını FBI’ın ofise gelerek ‘uyarması’ sonucu sansürlediklerini anlattı.

Zaharova, “Siyah giyen adamlar, Mark Zuckerberg’i tüm bunların Rusların yalanı ve Moskova’nın Amerikan seçimlerine müdahalesinin delili olduğuna ‘ikna etti’. Zuckerberg bu sansürün gerekçelerini, gizli servis temsilcilerinin ‘isteğini’ yerine getirmek ve bu içeriği kısıtlamak için yeterli bulmuş olmalı” ifadelerini kullandı.

Biden’ın oğlunun bilgisayarıyla ilgili olayın yayılmasının yapay olarak minimize edildiğini ve buna paralel olarak sosyal medya üzerinden FBI’nın, söz konusunun Rusların ortaya attığı yalan haber olduğu yönündeki efsanenin hızlıca yayıldığını anlatan Zaharova, “Tüm bunlar, Biden’i seçimlerin kazananını olarak ilan edilmesine yardımcı oldu. Oysa Amerika’nın yarısı, halâ zaferinin gerçekliğinden şüphe ediyor” dedi.

Zuckerberg’in açıklamasından birkaç sonuç çıkarılabileceğini belirten Zaharova, “Öncelikle, FBI ve diğer Amerikan kolluk kuvvetleri, dijital devlerini kendi elleriyle yönetiyor. Bunun için herhangi bir yasal çerçeveye ihtiyaçları yok, her şey ‘bir telefona’ bakıyor” değerlendirmesini yaptı.

Sözcü, “Amerikan seçim sisteminde demokratik standartlar yok, ne teoride ne de uygulamada” diye ekledi.