Murat Ülker'in sahibi olduğu Şok Marketler Yönetim Kurulu, BİM İcra Kurulu Üyesi Galip Aykaç'ı istifaya davet etti. Yazılı açıklama yapan Şok Marketler, “Sayın Galip Aykaç’ın dernek başkanlığı görevinde daha fazla kalması sektörün ve hepimizin temsil edildiği derneğimize zarar vereceğinden, kendisinin bu görevden ayrılması gerekliliğini bilgilerinize sunarız” ifadelerini kullandı.

Aykaç’ın 30 Kasım 2022 tarihinde basına açık bir toplantıda sarf ettiği sözlerin dernek yönetim kurulunda istişare edilmediğine işaret edilen açıklamada, “Sn. Galip Aykaç tarafından yapılan açıklamalar, bu haksız saldırılara karşı kamuoyunu doğru bilgilendirmekten ziyade maksadını aşarak fiyat artışı tartışmalarının siyasi düzleme çekilmesine zemin hazırlamıştır” ifadelerine yer verildi.

Aykaç’ın beyanlarının hem Şok’u hem de derneği zan altında bıraktığı belirtilirken, ‘’Özellikle ticaretimize yönelik haksız ve ölçüsüz saldırıların maalesef artmasına sebebiyet vermiştir” ifadeleri dikkati çekti.

Ne olmuştu?

Devlet Bahçeli fahiş fiyatlar konusunda "Zincir marketlerde gün aşırı yapılan zamların toplumsal huzurumuza tahammülsüzlük olduğu kanaatindeyim. Zincir marketlerin FETÖ'yle irtibatı araştırılması gerekmekte. Bu açgözlülere müsamaha gösterilmemeli." açıklamasını yapmıştı.

Gıda Perakendecileri Derneği Başkanı ve BİM İcra Kurulu Üyesi Galip Aykaç, gıda fiyatlarının artmasıyla ilgili zincir marketlerin hedef alınmasına tepki göstermişti. Aykaç, ''Bre ahlaksızlar, densizler, sizlere sizin tonunuzla cevap vereceğim" demişti.