Yâni hâlihazırda Ukrayna işgâl ediliyor, Rusya bütün Batı âlemi tarafından türlü ekonomik yaptırımlara maruz bırakılıyor, Rusya’nın hareketiyle Batı menşeili dünya düzeninin iflâsı yaşanıyor ve tüm bunların neticesinde Türk Lirası değer kaybediyor.

Bütün bu cereyan eden hadiselerden sonra Rus Rublesi Türk Lirası karşısında değer kazanıyor. Bu normal mi?

Rusya tarafından işgâl edilen, bütün hava ve deniz kuvvetleri işlevsiz hâle getirilen, başkentinin sınırlarına dayanılan Ukrayna Grivnası bile TL karşısında değerini koruyor. Yâni neredeyse tamamen ortadan kaldırılmış bir devletin para birimi bile TL karşısında değer kazanacak.

Bunun yanı sıra müesses nizâmın banisi Batı’nın Amerikan Doları ve Euro’su Türk Lirası karşısında adeta ralli yapıyor.

Tüm bu yaşananlar karşısında piyasanın bu şekilde oluşmasının “normal” olduğundan bahsedilemeyeceğine, yaşananlar “olağanüstü” olduğuna göre artık olağanüstü tedbirler almanın kaçınılmaz olduğunu görmemek için herhâlde gerizekâlı olmak gerekir.

Olağan şartlar çerçevesinde alınabilecek tüm tedbirler -dövize endeksli mevduat hesabı dâhil- alındığına göre artık bu kafadan sıyrılıp, Türk Lirasını hakiki bir değere çıpalamanın, altına endeksli Türk Lirasına geçmenin, Türkiye ekonomisini ayakta tutmak ve bağımsız kılmak için artık stratejik bir zaruret olduğu anlaşılmıyor mu?