Fikirde Birlik ve Mücadele Platformu tarafından düzenlenen ‘Büyük Aile Buluşması’ adlı LGBTİ+ karşıtı miting, bugün İstanbul'daki Saraçhane Meydanı'nda gerçekleştirildi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) internet sitesinde kamu spotu olarak tavsiye ettiği eyleme birçok Müslüman STK ve kuruluş da destek verdi.

Zihniyeti bozuklar yine her fırsatta olduğu gibi salyalarını akıtarak Müslümanları hedef aldı.

SOL Parti, "Nefret söylemini, ayrımcılığı kendine bayrak edinmiş gericilere dur diyelim. LGBTİ+ Hakları insan haklarıdır" açıklamasını yaptı.

Şarkıcı Göksel de, “Kimse varoluşuyla hedef gösterilemez. Bu yürüyüş fikir özgürlüğü değildir.” diyerek cehalet seviyesinin ölçülemeyeceğini faş etti.

Şair kisveli Ahmet Ümit, “İnsanlar cinsel yönelimleri için suçlanamaz.” diye açıklama yaptı. 

Gökhan Özoğuz, nam-ı diğer kafası karışık Athena, “Kimin haddine Yaradanın yarattığını kendi gibi değil diye yok saymak.” dedi.

LGBT’lilerin bayrak tutanı Mabel Matiz de şöyle konuştu, “Uygar bir toplumda böyle bir şeyin yeri yoktur ve ayrımcılık suçtur.” 

Medeniyeti köpeğini kuaföre götürüp, orasını burasını açmak zannedenlerin, varoluş ve kadın-erkek mevzuuna dair ileri geri konuşması abesle iştigaldir. Ayrıca Müslümanlardan nefret edenlerin de, bu son derece yerinde ve ehemmiyetli olan LGBT karşıtı yürüyüşü lekelemeye çalışması da bir o kadar komik. Anadolu'da pisliğe yer yok.