Zor bir durumdayız. Ben Venezuela vatandaşıyım ve Venezuela hükümeti beni buradan çıkarmaya çalışmıyor. Büyükelçilik yok; ama konsolos iyi bir insan. İki ay önce Venezuela'ya bir belge gönderdiler, Venezuela'ya ulaştı. Dışişleri Bakanı'nın geri göndermesi gerekiyor. Bu bir formalite ama yapmadı. Bekliyoruz.

Evrak göndermek istemiyorlar. Çünkü Venezuela'daki bazı insanlar beni bir daha Venezuela'da görmek istemiyor. Ben çok meşhur bir adamım, bu onları rahatsız ediyor. Bu çok üzücü. Ne yapmalı? Eğer Başkan Chavez iktidara gelmemiş olsaydı, serbest bırakılabilirdim. Neden? Hükümet 1998'de seçildi ve o 1999'da başkan oldu. Yoldaşlarım tüm önlemleri kaldırdı ve kapıları sonuna kadar açtı, neticede düşmanlar Başkan Chavez'i öldürdü. Başkan Chirac ve Chavez benim Venezüella'ya dönmem hususunda konuştular. Ama hâlâ buradayım. Bu yüzden acı çekiyorum.

İyi avukatlarım var. Mesela Isabelle Coutant-Peyre Fransa'daki en iyi avukatlardan biri. Fransa'daki diğer avukatım da mükemmel bir adam. Öte yandan, Türk avukatlarım gibi diğer milletlerden dayanışmacı avukatlarım var. Direniyorum ve adaleti bekliyorum. Ben 28 yıl 4 aydır cezaevindeyim. Uzun zaman önce serbest bırakılabilirdim. Ama hâlâ direniyorum. Eğer ihanet etseydim, serbest bırakılabilirdim. Allah'a inanan bir devrimci olarak öleceğim. Lâ ilâhe illallah Muhammedün resûlullah. Bekle, sabret ve dayan! Çünkü hürriyet Allah'a inanan insanlar içindir. 

Rusya'da, Fransa'da, Venezuela'da ailem de dahil olmak üzere çok dayanışmacı yoldaşlarım var. Açıkça benim tarafımda olan Venezüellalı milletvekilleri var. Venezüella hükümeti Komünist Parti'yi kendilerinin baş düşmanı olarak kabul ediyor. Sağcı partileri Komünist Parti kadar tehlikeli görmüyorlar. Nedenini bilmiyorum, çünkü onlar vatansever. Sovyet ajanı değiller. Bu da bize hükümette yozlaşmış insanlar olduğunu gösteriyor. Dünyanın en zengin ülkesi Venezuela. Çok fazla doğal kaynağı var. Düşmanlar yıllardır Venezuela'ya karşı ekonomik ve finansal bir savaş içindeler. Hükümet yetkilileri benim verdiğim tavsiyeleri dinlemediler. Bu yüzden Venezuela halkı sefalet içinde. Bazıları başka ülkelere göç etti.

Kolombiya'da, Bolivya'da, Şili'de, Arjantin'de ve Brezilya'daki seçimlerde sol kanadın zafer kazanmasını umalım. Nikaragua ve Küba hakkında konuşmamıza zaten gerek yok. Devrimle dayanışma içindeyiz. Ayrıca Karayipler'deki birçok küçük ada da halkımızla dayanışma içinde. Türkiye Cumhurbaşkanı'nı da unutmamalıyız. Venezüella'yı ziyaret etti ve devrimci rejimi desteklediğini açıkladı. İyi insanlar bizim yanımızda ve düşmanlar belli.

Şimdi Ruslara sabotaj yapıyorlar, Rusya'ya karşı bir tür ekonomik savaş sürdürüyorlar. Ama aslında Ukrayna'da sorun çıkaran hainlere karşı Ruslar kazanacak. Benim şahsen görmediğim Rusya Devlet Başkanı büyük bir adam. Çok nazik biri, daha önce serbest bırakılmamı istemişti. Rusya hâlâ Çin'e, Kuzey Kore'ye, Hindistan'a ve Afrika'daki bazı ülkelere petrol satmaya devam ediyor ve elbette bazı Avrupa hükümetleri hâlâ Rusya'dan bir miktar petrol ya da gaz alıyor. Mesela Fransa. Ülke saçma sapan bir savaşın içinde. Almanya'da neden yabancı askerler var? Amerika Birleşik Devletleri askerleri neden Avrupa ülkelerinde? Ayrıca Türkiye'de ABD üsleri var ama bu Türk halkının çıkarına. Çünkü ABD'nin Türkiye'ye açıkça saldırmasını engelliyor ve Türkiye'de milliyetçi bir hükümet var. Milliyetçi kelimesini millet için çalışan insanlar anlamında kullanıyorum.

Biz kazanacağız!

Allahü Ekber!

17.12.2022

Görüş: Çakal Carlos