İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) Gaziantep Şubesi ve Yeni Devir Hukukçular Derneği, 28 Şubat sürecinin 16. yıldönümünde ortak bir basın  toplantısı  düzenledi. Dernekler, tarihe geçen bu olayı lanetlediklerini ve cuntanın tüm şubelerinin deşifre edilerek yargılanmalarını istediklerini belirtti.

MAZLUMDER Gaziantep Şube Başkanı Abdurrahim Çelik yaptığı basın açıklamasında 28 Şubat sürecinin badece askerden ibaret olmadığını,  dünyasından, medya’ya kadar hatta dış ayaklarına kadar ulaşılması gerektiğini söyledi. Abdurrahim Çelik, “28 Şubat bin yıl devam edecek cümlesiyle akıllara yerleşen, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü operasyon ile yeniden gündeme gelen darbenin 16. yıldönümündeyiz. Tarihe geçen bu kara lekeyi lanetliyor, devam eden soruşturma ile cuntanın tüm şubelerinin deşifre edilerek yargılanmalarını diliyor ve bekliyoruz.” diye konuştu.

28 Şubat süreci ile insanların haksız yere suçlandığını, insanların fişlendiğini, birçok dernek ve vakıfların kapatıldığına dikkat çeken Çelik, artık hepsinin son bulmasını istediklerini dile getirdi. 28 Şubat siyasi yargı kararlarının iptal edilmesi için TBMM’yi adım atmaya davet eden Çelik, “Brifingli siyasi yargı kararları ile hukuka aykırı şekilde cezaevlerinde hayatları karartılan insanlarımızın derhal özgürlüklerine kavuşmasını ve bu kararlar ile mağdur edilenlerin haklarının iade edilmesini bekliyoruz. 1998 yılında hiçbir delil yokken örgüt liderliği suçundan tutuklanarak cezaevine konulan ve ömür boyu hapse mahkum edilen mütefekkir Salih Mirzabeyoğlu da derhal özgürlüğüne kavuşturulmalıdır.” ifadelerini kullandı.