Kuzey Amerika’da bulunan Meksika’nın başkentinde sahte pasaport, kimlik, doğum belgesi, ehliyet satmasıyla ünlü olan bir bölgede yeni bir hizmet ortaya çıktı. Yurtdışı seyahatlerde kullanılmak üzere sahte aşı sertifikaları satılmaya başlandı.

Satıcılardan birinin ifadelerine göre, hemen seyahat etmek isteyen tam aşılanmamış insanlar veya oldukları aşının kabul edilmediği insanlar en büyük müşterileri. İsminin Cris olduğunu söyleyen adam ayrıca, “Çin aşısı (Sinovac) olanları, Pfizer veya Sputnik V’e çeviriyoruz” ifadelerini kullandı.

Gelen haberlere göre satıcılar yakınlarda dolaşan polislere aldırış etmiyor ve sahte aşı sertifikalarını 55 dolar ila 100 dolara satıyor. Resmi aşı sertifikalarında, tarandığında sizi tamamen aşı olunduğunu onaylayan bir devlet sayfasına yönlendiren bir QR kod bulunuyor. Satıcılar bu koda bir çözüm yolu bulduklarını iddia etse de bunun işe yarayıp yaramadığı henüz belli değil.

Pfizer-BioNTech, AstraZeneca, Sinovac, Cansino, Sputnik V ve Johnson & Johnson aşılarının kullanıldığı ülkede şu ana kadar 21 milyon kişiye tam aşı yapıldı.