Memleketimizde son olarak 12 yaş üstündeki çocuklara velisinin iznine bağlı olarak aşı onayı verilmiş ve bu izin tartışma mevzuu olmuştu.

Çocuklarda vaka sayısının artışı konusunda NTV ekranlarında açıklamalar yapan Prof. Dr. Zafer Kurugöl, yanlışlıkla 6 aylık bebeklere kızamık veya Hepatit B gibi aşılar yerine Kovid aşısı yapıldığını iddia etti. Kurugöl, bu durumun onlara hiçbir yan etkisi olmadığını hatta antikor sağladığını ifade etti. Bu konudaki sonuçların ise yakında ünlü bir tıp dergisinde yayınlanacağını ekledi.

Konuyla ilgili açıklamalarında Kurugöl şunları söyledi:

"Zaman zaman yanlışlıkla bazı durumlar oluyor. Mesela sağlık ocaklarında yanlışlıkla Hepatit B ve kızamık gibi başka bir aşıyla karıştırabiliyorlar. Küçük çocuklara Kovid aşısı yapıldığı oluyor. Biz böyle vakalarla da karşılaştık. Sizi temin ederim hiçbir yan etki olmadı bu kişilerde ve son derece de iyi antikor oldu. 6 aylık veya 1 aylık bebekte bile çok iyi şeyler oldu. Bunları yayınlayacağız zaten. Ünlü bir tıp dergisinde yayınlanacak. Küçük bebeklerde yüksek doz verseniz bile yan etkisi açısından bir sıkıntı olmuyor."

Zafer Kurugöl Pfizer'ın Bilimsel Kurul üyesiymiş

Sözde yanlışlıkla olduğu ifade edilen; fakat her ne hikmetse yanlışlıkla yapılan aşıların bir bir tesbit edilip üstüne veriler toplanıp bunun bir bilimsel makale olarak tıp dergisinde yayımlanacağının söylendiği açıklamalar büyük tepkilere sebep oldu. Üstüne Zafer Kurugöl’ün Amerikan ilaç firması Pfizer'ın Bilimsel Araştırma Yarışması'nda da Bilimsel Kurul üyeliği yapmış olduğu ortaya çıkınca, bebeklerin denek olarak kullanıldığı yönünde iddialar arttı.

Ölümcül deneylerde Türkiye en başta

2010 yılında ABD’deki birçok ilaç şirketinin yasalardan kaçınmak ve araştırma maliyetini düşürmek için, insanlarla yapılan deneyleri fakir ülkelere taşıdığı ve söz konusu ülkeler arasında Türkiye’nin 6’ncı sırada yer aldığı açıklanmıştı.

Eğer iddialar doğru ise, Türkiye diğer ülkelerin deney sahası olmaya devam ediyor.