Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla tarihi Çeşmeköy Camii’ndeki restorasyon çalışmalarının sona erdiğini duyurdu.

Yaptığı paylaşımda caminin restorasyondan önceki ve sonraki haline de yer veren Gürün, “Neydi?/Ne Oldu? Datça-Cumalı Mahallesi Çeşmeköy Mevkii’nde bulunan tarihi Çeşmeköy Camii’nin restorasyon çalışmalarını tamamladık. Kültürel mirasımızı koruyup, gelecek nesillere aktarmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

Restorasyon, tarihi olan bir eserin, aslına uygun olarak, asli malzemeden, asli yapım tekniğinden ve özgünlüğünden faydalanarak, mümkün olduğu kadar az müdahale ile koruyarak onarılması olduğu halde, İslam ve İslam kültürüne düşman olanlar eliyle kadim eserlerimiz inşaat işçilerine teslim edilerek tanınmaz hale getiriliyor.

CHP'Lİ BAŞKANA RESTORASYON TEPKİSİ

Gürün'ün paylaştığı caminin yeni hali büyük tepki çekti. Sosyal medya kullanıcıları, beyaz renge boyanan ve eski halinden eser kalmayan tarihi yapının görüntüsüne isyan etti. İşte CHP'li başkana gelen tepkilerden bazıları: