Seyredilmesi gereken beş esaslı filmi sizin için derledik. Forrest Gump, Kızgın Boğa, Ölmeyen İnsanlar, Muhteşem Münazaracılar ve Pi’nin Hayatı!

Forrest Gump

1994 ABD yapımı Forrest Gump filminin yönetmenliğini Robert Zemeckis yapıyor. Filmde öğrenme güçlüğü çeken ve zekâ seviyesi düşük olmasına mukabil fiziken kuvvetli bir adamın hayat hikâyesi anlatılıyor. Öğrenme güçlüğü çektiği halde birçok başarıya imza atan Gump’un hikayesi son derece şaşırtıcı…

Kızgın Boğa

Yönetmenliğini Martin Scorsese’ın yaptığı Kızgın Boğa filmi, boksör Jake LaMotta’nın hayatı üzerine. 1980’de çekilen ABD yapımı ve Robert De Niro’nun başrolde olduğu filmde, korkutucu derecede hırslı bir boksörün yavaş yavaş kariyerinin yok oluşunu izliyoruz. Sadece boksörlüğü değil hırsı ve agresifliğiyle yakın çevresini de kaybedecektir.

Ölmeyen İnsanlar

Yoksulluk ve yalnızlık içinde geçen bir hayat... Hem din adamlığı hem de ressamlık yapan Van Gogh’un hayat hikâyesi “Ölmeyen İnsanlar” ismiyle filme çekilmiş. Yönetmenliğini Vincente Minelli’in yaptığı filmde Gogh’un din adamıyken karşılaştığı adaletsizlikler ve yaptığı çalışmalarda ortaya çıkan dehası gözler önüne seriliyor. 1956’da çekilen ABD yapımı film Gogh’un hayatından kesitler sunuyor. Başrolde Kirk Douglas oynuyor.

Muhteşem Münazaracılar

Muhteşem Münazaracılar filminin yönetmenliğini ve başrol oyunculuğunu efsane isim Denzel Washington yapıyor. Melvin B. Tolson Wiley College’de profesördür. Siyahi öğrencilere hiçbir eğitim hakkının tanınmadığı Teksas’ta, Tolson, öğrencileri için mücadele edecektir. 2007 ABD yapımı filmde siyahilerin yaptığı muhteşem münazaralar neticesinde işler değişecek midir?

Pi’nin Hayatı

2012 ABD yapımı drama ve macera filmi… 2001 yılında Yann Martel’ın yazdığı aynı adlı kitabından uyarlanan film, 2013 yılında tam 4 dalda (en iyi görsel efekt, en iyi görüntü yönetimi, en iyi orijinal müzik, en iyi yönetmen) Oscar Ödülü almış. Ang Lee’nin yönetmenliğini üstlendiği film, bizleri Hintli bir ailenin çocuğu olan Pi Patel’in inanılmaz macerasına sürüklüyor.