Geçtiğimiz hafta sinema dünyasının ehemmiyetli aktörlerinden Tom Hanks’in hayat verdiği karakter ve projeleri mercek altına almıştık. Bu hafta ise Samuel L. Jackson’a göz atalım.

Görev: Oyuncu, İdari yapımcı, Ortak yapımcı

Gerçek adı: Samuel Leroy Jackson

Uyruk: Amerika

Doğum tarihi: 21 Aralık 1948 (Washington, A.B.D)

Yaş: 72

Samuel Jackson’un IMBD’deki (Internet Movie Database) en iyi filmleri sırasıyla: Pulp Fiction (Ucuz Roman), The Hateful Eight (Nefret Sekizlisi), Django (Zincirsiz) ve Shaft.

Pulp Fiction’un mevzuu suç ve dram. Yönetmen ve senaristini hemen hemen her sinamesever tanıyor zaten; Quentin Tarantino. Samuel haricinde epey ağır toplardan oluşan bir oyuncu kadrosu var. John Travolta, Uma Thurman, Tim Roth ve Bruce Willis…

John Travolta ve Samuel Jackson

The Hateful Eight de 2015’te Tarantino imzasıyla sinamseverlerle buluşmuştu. Oyuncu kadrosu Pulp Fiction kadar kuvvetli; Samuel Jackson, Kurt Russell, Jennifer Jason Leigh, Tim Roth ve Michael Madsen. Filmin türü ise suç, dram ve gizem.

Shaft ise aksiyon, komedi ve suç.

Django’nun yönetmeni de Tarantino… “Bu adam da hep Tarantino filmlerinde oynamış” dediğinizi duyar gibiyim. Evet, Jackson, Tarantino’nun sürekli çalıştığı bir oyuncudur. Jackson mesela Tarantino’nun Kill Bill serisinin birinci filminde oynamak istemesine rağmen kadroda yoktur. Hem usta yönetmen Tarantino öyle her aktör-aktris ile çalışmaz, bu hususta çok seçicidir. Zaten her aktör de onun yöntemlerine katlanamaz. Django diyorduk… Başrolde Jamie Fox, yanında ise Leonardo DiCaprio, Christoph Waltz ve tabiî ki Samuel Jackson.

Filmlerin hemen hepsinde Amerikalılara has argo-küfürlerin bulunduğunu ifade edelim.

Haber-yorum: Oğuz Can Şahin