21. yılına girilen 28 Şubat zulmüne son vermek için bir süre önce Star Gazetesi yazarı Yakup Köse tarafından başlatılan, birçok STK ve şahsın destek verdiği “Bu Son 28 Şubat Olsun” kampanyası kapsamında Mazlumder Bolu F Tipi Cezaevi önünde bir basın açıklaması yaptı. Baran ve Aylık dergileri olarak bu basın açıklamasına destek vermek maksadıyla Bolu’daydık. Aralarında İBDA bağlılarının da bulunduğu Müslüman tutsakların özgürlüklerine kavuşması adına düzenlenen organizasyon için İstanbul, Ankara, Diyarbakır ve muhtelif şehirlerden otobüsler kaldırıldı. Mazlumder’in düzenlediği basın açıklamasına yirmiden fazla STK’nın destek verdi. 



“Darbecilerle, Kahramanlar Aynı Cezaevinde!”
Gönüldaşımız Gazeteci-Yazar Yakup Köse yaptığı açıklamada, “Bolu F Tipi Cezaevi önündeyiz. 28 mağdurlarına özgürlük.” dedi. Ardından Gönüldaşımız Gazeteci-Yazar Tayyar Tercan, “Artık yeter! Darbe dönemi brifingli hakimlerin verdiği ceza ile 23 yıldır cezaevinde olan Müslümanlar var. Memleketin normalleştiği bu dönemde, vatanını seven kahramanların özgürlüğüne kavuşması gerekiyor. FETÖ’cüler ile, 28 Şubat’ta itikadına sahip çıkan Müslümanlar yan yana koğuşlarda yatıyor. Darbeyi yapan hainlerle, darbe yüzünden mâhkum edilmiş kahramanlar aynı cezaevinde kalıyor. Bunun derhâl son bulması gerekiyor” diye açıklama yaptı.



“Artık Yeter”
Cezaevi önünde toplanan insanlar, "Bu Şubat Son Olsun, Yargı Zulmü Son Bulsun!", “Yeter Artık”, “Müslümanlara Özgürlük”, “28 Şubat Mahpuslarına Özgürlük”, “Bu Son 28 Şubat Olsun” sloganlarıyla tekbirler atıyor. Ayrıca, sosyal medyada #Son28ŞubatOlsun etiketiyle birçok kişi destekte bulundu!