Yakup Köse: “Bu son 28 Şubat olsun dedik”
AK Parti İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakcı’nın başkanlık ettiği heyet içinde Bolu F Tipi Ceza İnfaz Kurumu'nu ziyaret eden gazeteci-yazar Yakup Köse, yaptıkları hukuki girişimlerle ilgili Baran Haber’e açıklamalarda bulundu.
 
“FETÖcülere Yapılan İşlem ve Uygulamalara Muhatap Olmak İstemiyorlar”
28 Şubat döneminde tutuklandıktan sonra yıllarca hapis hayatı süren Yakup Köse, son  ziyaretleriyle ilgili "Son 28 Şubat kampanyası" dedi. Köse, ziyaretin verimli geçtiğini, İsmail Uysal, Turan Bartın, Ethem Köylü, Cemil Şahin, Tamer Aslan ve diğer kardeşlerimizi cezaevinde dinlediklerini ifade etti. Görüşmelerde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Ravza Kavakçı ve Ak Parti İstanbul Gençlik Kolları Başkanı Avukat Taha Ayhan, Konya Milletvekili Hüsniye Erdoğan, Milat Gazetesi Yazarı Tayyar Tercan ve Avukat Hamza Uçan’ın da yer aldığını ifade eden Köse, “içerideki arkadaşlarımızın bir takım mağduriyetleri dile getirmesi yanında, dergi ve kitapların içeriye alınmaması gündeme geldi. FETÖ tutuklularına yönelik yürürlüğe giren bir takım uygulamaların 28 Şubat mağdurlarına da uygulanmasından rahatsızlık duyduklarını belirttiler” şeklinde konuştu.
 
“15 Temmuz’da Dışarıda Olsalardı, Tankların Üzerine Çıkarlardı”
Cezaevinde bulunan İBDA mensuplarının “15 Temmuz’da Allah nasip etseydi biz de o tankların üzerinde olurduk” dediklerine dikkat çeken Köse, 20 yılı aşkın süredir içeride bulunan mağdurların durumuna kamuoyunun ilgi ve dikkatini beklediklerini söyledi. Köse şunları söyledi:

“28 Şubat mağduriyetlerinin bir an önce sonlandırılması gerektiğini dile getirdiler. Özellikle Cumhurbaşkanımızdan, basından ve STK’lardan destek beklediklerini dile getirdiler. Biz de onların çağrılarına uzun zamandır kulak veriyoruz. Biz burada son 28 Şubat kampanyasını da başlattık, hedefimiz 28 Şubat’a kadar arkadaşlarımızın serbest bırakılmasıdır. Arkadaşlarımız cezaevi yönetimiyle alakalı şikayetlerini de dile getirdiler ve yanımızda bulunan yetkililer bunları not aldılar, önümüzdeki günlerde çözüme kavuşması yolunda bir çıkış olacağını ümit ediyoruz. Sizin de bizlere destek vermenizi istiyoruz.”

Av. Hamza Uçan: Dergi girişi engelleniyor, keyfi tutum var.
Dergimizin de hukuk danışmanlarından olan Av. Hamza Uçan ise, yapılan ziyaret ve görüşmelerle ilgili Baran Haber’in yönelttiği soruyu şu şekilde cevaplandırdı:
Kitap ve dergi yasakları hakkında görüşmelerimizi yaptık, bir takım temaslarımız oldu. Yeniden yargılama konularında görüş alış verişlerinde bulunduk. Tutuklu kardeşlerimiz de dergi ve kitap yasaklarından rahatsızlar. Cezaevi yönetimiyle görüştük, yasaklı neşriyat olduğunu iddia ettiğinden dergileri almıyorlar, hatta popüler dergiler dahi bu yasağa tabi imiş.

Fakat bu dergilerin hepsi de bayilerde satılan dergiler, aslında burada keyfî bir uygulama var diyebiliriz. Diğer cezaevlerinde bu dergiler ve kitaplar yasak değil mesela...