Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell dün yaptığı açıklamada, AB’nin Lübnan’da yaşanan siyasi krizden duyduğu memnuniyetsizliği ve siyasi krizin çözülmesini engelleyen kişilere yaptırım uygulanması için hazırlıklara başlandığını bildirdi.

Borrell, Brüksel’de AB ülkelerinin dışişleri bakanları gerçekleştirdiği toplantıda “Havuç ve sopa politikasını izlemeye çalışıyoruz” ifadesini kullandı.

AFP’nin haberine göre Lübnan’da yaşanan siyasi krizin çözülmesini engelleyen kişilere baskı yapmak için tüm seçeneklerin göz önüne alındığı belirten Borrell, “Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian geçtiğimiz cuma günü Lübnan’ı ziyaret etti ve bize bilgi verdi” dedi.

Beyrut’ta halkın durumunun daha da kötüleşmesini engellemek için siyasi krizin sorumlularına yaptırımlar uygulanacağını vurguladı.

Paris yönetimi geçtiğimiz günlerde Lübnan’da siyasi krizin aşılmasını engelleyen ve yolsuzluğa karışan bazı Lübnanlıların ülkeye girişine kısıtlama getirdiklerini duyurdu. Avrupalı bir diplomat, Fransa’nın konuya dair atacağı adımlar konusunda net olduğunu ve tüm seçeneklerin sunulduğunu aktardı. Lübnan’daki durumda iyileşme görüldüğü takdirde AB’nin yardım etmeye hazır olduğunu vurguladı.

Şarkul Avsat