Akşam saatlerinde görüşecek iki liderin Saraçhane mitingi sonrası çıkan tartışmaları ele alması bekleniyor.

Talep Kılıçdaroğlu’ndan gelirken, CHP lideri bunu Akşener’e telefon görüşmesinde iletti.

Liderler iki parti genel merkezi yerine bu defa başka bir adreste buluşmaya karar verdi. Görüşme öncesi liderlerin kurmayları bir araya gelerek ele alınacak başlıkları belirledi ve taraflara iletti.

Kılıçdaroğlu ve Akşener bir araya gelecek.

Mengü: Akşener masadan ayrılacak

Gazeteci Nevşin Mengü, Cumhurbaşkanı adayı krizi yaşayan altılı masa ile ilgili dikkat çeken bir kulis bilgisini paylaştı. Mengü, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in altılı masanın partisine oy kaybettirdiğini söyleyerek masayı dağıtacağını ileri sürdü.

Mengü şunları söyledi;

Meral hanımın Kemal beye ileteceği tespitler arasında şu var. Diyor ki; "Sizin aday olmanız durumunda, biz ölçümler yaptırdık, İYİ Parti'nin oyu düşüyor, biz kaybediyoruz. Biz seçmenimizi kaybediyoruz. Başka yere kayıyor. Biz kazanamazsak siz de kazanamazsınız. İYİ Parti'nin oyu kritik, başka bir strateji belirlememiz lazım. Altılı masa bu şekilde bir siyasetsizliğe itiyor. Altılı masaya katıldığından beri İYİ Parti'nin oyu düşüşte. Altılı masa kazandırmıyor, kaybettiriyor. Bu masanın formatının değişmesi lazım. Biz bu şekilde yol yürümek istemiyoruz."

Mengü söz konusu kulis bilgisinin sağlam bir kaynağa dayandığını da belirtti.