MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İstanbul İstiklal Caddesi'nde 6 kişinin hayatını kaybettiği, 81 kişinin de yaralandığı bombalı saldırı ile alâkalı konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.

Bahçeli şunları söyledi:

Asimetrik saldırılara maruz kalmaktadır

Türkiye ne zaman adından söz ettirse bölgesel ve küresel meselelere muktedir bir şekilde ne zaman müdahil olsa çok gecikmeden asimetrik saldırılara maruz kalmaktadır. Türkiyemiz sağlam duruşunu güçlendirdikçe dost kisveli hasım ülkeler boş durmayacaktır. Herkes terörle arasına kalın bir çizgi çekmek mecburiyetindedir.

HDP, CHP’nin ikiz kardeşidir

TBMM'de bölücü sima istemiyoruz, terörist görmeye dayanamıyoruz. HDP'nin Türk siyaset hayatında bir saniye yer almasına tahammül edemiyoruz.

HDP, PKK'nın eylem yoldaşıdır CHP'nin ikiz kardeşidir.

Hangi ülkelerin parmağı var, netleşecek!

Aralarında çocukların da bulunduğu 6 evladımız şehit olmuştur. Teröre teslim olmayacağız. Bu katil saklandığı evde yakalanmıştır. Hangi ülkelerin parmağı olduğu mutlaka netleşecektir.

Şehitlerimizin kanını yerde bırakmayacağız. Terör örgütlerinin kökünü kazıyacağız. Kiralık katilleri üzerimize salanlara misliyle cevap vereceğiz. CHP yönetimine çağrım terörizmle aralarına kesin mesafe koymalıdır.

Adam mısınız değil misiniz

Zillet ittifakına sesleniyorum; korkmayın ürkmeyin çıkın milletimizin huzuruna mertçe 'PKK terör örgütüdür, canidir' diye konuşun. Konuşun ki nerede durduğunuzu görelim ve öğrenelim. Cesarete konuşun ki adam mısınız değil misiniz onu idrak edelim.

İstiklal Caddesi saldırısı, Türkiye'nin Rusya ile Ukrayna arasındaki başarılı diplomasisine bombalı cevaptır, Türkiye'nin hızını kesme darbesidir. İstiklal Caddesi saldırısı tıpkı Gezi Parkı gibi Türkiye’yi geriye düşürme girişimidir.