Eskişehir Valiliği’nin kentte 15 günlük yasak kararı sebebiyle Anadolu Fest ertelendi.

BBP Lideri Mustafa Destici, Anadolu Fest hakkında “Müzik festivali adı altında, şarap, bira festivali, ne bileyim böyle haram olan şeylerin ya da davranışların sergilenmesi normalmiş gibi… Uygun görmem” dedi.

Eskişehir’de esnaf ziyaretinde bulunan Büyük Birlik Partisi (BBP) Mustafa Destici, bir gazetecinin sorusu üzerine, Eskişehir Valiliği’nin kentteki etkinlik yasağı hakkında konuştu.

Destici, “Valiliğimizin bu konuda aldığı kararı doğru ve yerinde bir karar olarak görüyorum” diyerek şöyle konuştu:

“Müzik festivali, sanat adı altında bizim ahlakımızla, meşrebimizle, inancımızla, kültürümüzle uygun olmayan, gayri ahlaki diyebileceğimiz davranışları içinde yoğunluklu olarak barındıran bu tür faaliyetlerle ilgili şerhimiz var.

Herkes belki bunu açıkça söyleyemeyebilir ama ben açıkça söylüyorum, daha net söyleyeyim: Müzik festivali adı altında, şarap, bira festivali, ne bileyim böyle haram olan şeylerin ya da davranışların sergilenmesi normalmiş gibi sanki orada iki günlük bir serbest bölge bu anlamda oluşturuluyor gibi bir organizasyonu şahsen memleketim, ülkem, milletim, insanım ve gençlerim için de uygun görmem. Biz bu tür davranışları gençlerimizi özendirici pozisyona getirmemeliyiz. Daha önce de ifade ettim. Burası Türkiye Cumhuriyeti Devleti’dir. Bu milletin adı Türk milletidir. Bu milletin inancı İslam’dır ve Türk İslam inancına bağlıdır. Elbette ki başka etnik kökenden başka dinden, mezhebi anlayıştan insanlarımız da var. Onlara da saygı duyuyoruz, vatandaşlarımız var ama bunların hepsinin bu milletin değerlerine inancına, kültürüne saygı göstermesi lazım.” diye konuştu.