CHP’li Yıldırım Kaya, Müslüman cemaat ve vakıflara saldırdı. Kaya, "Bu tecavüzcülerden hesap soracağız" diyerek İskenderpaşa Cemaati, İsmailağa Cemaati, Erenköy Cemaati, Menzil Cemaati, İlim Yayma Cemiyeti, Nakşibendiler, Birlik Vakfı, TÜGVA, TÜRGEV, Ensar, Hayrat ve AGD’yi hedef aldı.

Yıldırım Kaya, TBMM Genel Kurulu’nda, “20 yılda yurt sorununu çözemediniz. Bilinçli olarak çocuklarımızı cemaat ve tarikatların kucağına ittiniz. Eleman devşirme yeri haline getirdiniz" dedi.

Kaya, "Milli Eğitim Bakanlığı ne yapıyor? MEB çocuklara tecavüzlerle anılan bu tarikatlara bu vakıflarla protokoller imzalıyor. Mahkemeler iptal etmesine rağmen ısrarla protokol imzalayanlardan hesap soracağız. Siz çocuklarımızın okullara değil, tarikatların kucağına atanlarsınız" diye konuştu.

Kaya, çapına ve çatısı altında bulunduğu, taciz-tecavüzlerle gündeme gelen, küfür ocağı CHP’ye bakmadan yüzemeyeceği sulara dalıyor. Böyle konuşabilmenizin sebebi, Müslümanların bugüne kadar sizden hesap sormamış olması; ama o hesabın vakti geldi, biraz daha sabredin.