“Kavala özgürlüğüne kavuşacak!.. Hem vallahi hem billahi..”

(Miyase İlknur, Cumhuriyet, 5 Şubat)

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aziz hatırasına yapılan saygısızlıkları ve provokasyonları kınıyoruz. Geçmişten beri bu saygısızlıkların ve provokasyonların temel amacı vatandaşlarımızda infial oluşturmak ve Türkiye’ye zarar vermektir. Atatürk, İstiklal Savaşı’mızın başkomutanı, Yüce Meclis’imizin ilk başkanı ve ilk Cumhurbaşkanımız olarak milletimizin müstesna değeridir. Aziz hatırasına dönük her türlü saygısızlığa ve provokasyona geçit vermeyiz.”

(Ak Parti sözcüsü, Ömer Çelik, Twitter, 4 Şubat)

“Mesele Mustafa Kemal heykeli değil zaten, kişiselleştirmenin bir anlamı yok. Halkımız o heykellere saygı duyuyor, çünkü laik cumhuriyeti temsil ettiğini biliyor. O heykeller bu mücadelenin anıtlarıdır, devrime aittir, bizimdir. Yıkmak isterler biliriz, yıktırmamak da bizim görevimizdir. Şeriata, faşizme, karanlığa geçit yok!”

(Heykeller ve Putlar, Orhan Gökdemir, Sol, 5 Şubat)

“Çünkü aslında mesele, laik-antilaik meselesi değildir. Yobazların, din tüccarlarının, bölücülerin, hırsızın uğursuzun, iman kisvesi altındaki dolandırıcıların, zırcehaletin ve bunların hepsini birden maşa olarak kullanan emperyalizmin, ortak düşmanıdır Atatürk.

Mustafa Kemal'i okulların bahçesinde büst, sınıflarda poster, meydanlarda heykel zanneden, o heykeli kırdığı zaman Atatürk fikrini yokedebileceğini zanneden beyinsizlerin ortak düşmanıdır. Samsun'daki saldırı bu beyinsizlik silsilesinin bir örneğidir.

Heykelini yıkmaya çalışanlara karşı birleştiğimiz gibi, ilkelerini yıkmaya çalışanlara karşı da böyle birleşmemiz gerekir.”

(Samsun, Yılmaz Özdil, Cumhuriyet, 5 Şubat)

“Kuva-i Milliye'ye ve Kurtuluş Savaşına karşı bildiriler yayınladığı için vatana ihanetten idam edilen İskilipli Atıf'a mezar ziyareti yapıp "şehit" ilan eden Çorum Valisi derhal görevinden alınmalıdır. Burası TÜRKİYE CUMHURİYETİ, herkes haddini bilecek!”

(Muharrem İnce, Twitter, 5 Şubat)

“İskilipli Atıf, şapka karşıtı kitap yazdığı için değil; bu kitapla “halkı isyan ve irticaya teşvik” ettiği için ve Milli Mücadele'de başkanı olduğu Teali İslam Cemiyeti'nin “ihanet bildirilerinden” dolayı, Ceza Kanunu'nun 55. Maddesi gereğince “anayasayı tağyir” suçuyla “vatana ihanetten” asıldı.”

(İskilipli Atıf niye asıldı?, Sinan meydan, Sözcü, 10 Şubat 2020)

“Vatana ihanetten asılan İskilipli Atıf’ı protokol yine andı. Milli Mücadele döneminde İngilizlerin desteği ile Kuvayi Milliye’ye düşmanlık yaparak Kurtuluş Savaşına karşı çıkan Teali İslam Cemiyeti’nin yöneticisi İskilipli Atıf, ölümünün 96'ıncı yılında Çorum'un İskilip ilçesindeki mezarında anıldı.”

(Yeniçağ, 4 Şubat)

“Vatana ihanetten 1926 yılında idam edilen İskilipli Atıf, Çorum Valisi, milletvekili ve belediye başkanlarının katılımıyla anıldı.”

(Oda Tv, 4 Şubat)

“Tescilli Atatürk ve Milli Mücadele düşmanının Çorum Belediyesi tarafından bu parkta anılması da, Valiliğin buna izin vermesi de kabul edilemez.”

(ADD Genel Başkanı Mustafa Hüsnü Bozkurt, Cumhuriyet, 27 Ekim 2021)

“İskilip Atıf... Bir yurt çıyanı. Türk ulusuna ve İslam'a düşman. 96 yıl önce asıldı. Bugün Çorum valisi, belediye başkanı ve bir milletvekili mezarı başında anma töreni düzenlemiş. Açıkça Türk devletine meydan okunuyor.”

(Cemil Kılıç, Twitter, 4 Şubat)

“Atatürk, Samsun'da Onur Anıtı ile yaşatılıyor. Bu saldırıyı Türk Milleti'nin birliğine yönelik de bir saldırı olduğunu adlandırmak gerekir.”

(Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, 4 Şubat)

“Bunlar gündemi değiştirme çabasından başka bir şey değil. Bu ülke işgal altındayken işgale direnen, sayesinde ezanlar okunan bir insana nasıl olur da bunları yaparlar?”

(Kemal Kılıçdaroğlu, TV100, 4 Şubat)

“Ocak 1926. Hava soğuktu. Yağmur yağıyordu. Şapka giymeyi reddeden İskilipli Atıf çok ıslanmıştı. Biraz kurusun diye asıldı.”

(Tarihçi Ümit Doğan, Twitter, 4 Şubat)