6-7 Ekim olayları nedeniyle yargılanan HDP eski eş başkanı Selahattin Demirtaş ve Gezi olaylarını finanse etmekle suçlanan Osman Kavala için Avrupa Konseyi'nin Ankara hakkında 'ihlal' prosedürü başlatması ertesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yeni bir açıklama geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Biz, Avrupa Birliği’nin Kavala’yla, Demirtaş’la, şununla, bununla ilgili aldığı kararları tanımıyoruz. Olay bu kadar basit. Yok farz ediyoruz. Bizim indimizde bunlar yok hükmündedir. Bunları kaç kez açıkladık. İster anlasınlar ister anlamasınlar” dedi.

Kabil Havalimanı ve düşük faiz meselesi

Erdoğan Kabil Havalimanı işletilmesi ile ilgili olarak, ‘Bu konuyla ilgili olarak şu anda Katar tarafı özel sektörden bir isim belirledi. Aynı şekilde Türkiye tarafı bir isim belirledi. Bu firmalar birbirleriyle görüşmek suretiyle, aynı zamanda Taliban’la da görüşmeleri yaparak, ilgili arkadaşlarımızla bu işe müzaheret edecekler.’ dedi. Yeni ekonomi politikasını değerlendiren Erdoğan, ‘Biz bir defa yüksek faize kesinlikle inanmıyoruz. Düşük faiz politikasıyla kuru da enflasyonu da aşağı çekeceğiz ve bunu düzenleyeceğiz.’ dedi.