İngiliz merkezli The Economist, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeniden seçileceğini anlayınca kudurdu.

Seçimlerden önce muhalefete seslenen İngiliz dergisi, ortak aday etrafında birleşilmesi gerektiğini vurguladı. Erdoğan'ın son yıllarda geniş coğrafyada etkili olduğunu yazan The Economist, Türkiye’nin hâlihazırdaki durumunu “tehlikenin eşiğinde” olarak değerlendirdi. The Economist senelerdir Erdoğan’ın rakiplerinden taraf oluyor; her seçimde Erdoğan’ın bu sefer kaybettiğini yazıyor. Beyhude analizler yayınlayıp, kudurduklarını belli ediyorlar.

Seçimler için 14 Mayıs tarihini işaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milletin altılı masaya cevap vereceğini açıklamıştı.

Önce övgüler…

Economist Türkiye'nin etki alanından bahsettiği “analiz”de, Erdoğan'a yönelik algı operasyonuna girişti.

"Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, ülkesini tehlikeye atabileceğine" yönelik karalama kampanyasının yürütüldüğü analizde, Türkiye'nin NATO'nun en büyük ikinci silahlı kuvvetlerine sahip olduğu belirtildi.

Türkiye'nin Suriye'de çok ehemmiyetli roller üstlendiği, Batı Balkanlar'da, Doğu Akdeniz'de ve son zamanlarda da Afrika'da artan etkiye sahip olduğu vurgulandı.

Yine Ankara'nın "geçen yıl aç bir dünyaya" Ukrayna tahılının gönderilmesini sağlayan anlaşmaya aracılık ettiği belirtilen yazının devamında Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ifadelerle hedef alındı:

Ülke felaketin eşiğinde. Seçimler yaklaşırken Erdoğan'ın davranışı, bugün son derece kusurlu olan demokrasiyi tam gelişmiş bir diktatörlüğe itebilir.

Muhalefete de mesaj gönderilen söz konusu yazıda, altılı masanın etrafındaki bileşenlerin ve diğer muhalefet partilerinin tek aday üzerinde uzlaşması gerektiği ima edildi.

Londra merkezli yayın kuruluşunun muhalefete önerisi, şu ifadelerle aktarıldı: “En iyi adayın etrafında birleşilmeli.”

Analizde ayrıca, Erdoğan’ın kızması hâlinde Türkiye'de bulunan 5 milyon mültecinin Avrupa’ya gönderilebileceği ima edildi.