AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, "Ailenin kadın ve erkekten oluştuğunu ifade eden bir maddenin anayasaya eklemenin makul olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Bir TV programında konuşan AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, gündeme ilişkin önemli mesajlar verdi.

Kandemir’in konuşmasından ehemmiyetli yerler:

Milletin emanetini taşıyoruz. Başka bir aşkla işe sarılıyoruz. Cumhurbaşkanımız inanılmaz bir tempoyla dünya liderleri ile görüştü. Prag'dan geldi ve ertesi gün Sakarya'da mitinge katıldı. Dün Balıkesir'de miting alanına giderken sadece 30 bin kişi vardı, miting alanı onun 2 katı kalabalıktı.

Siyasi vizyon belgemizi 28 Ekim'de Ankara Spor Salonu'nda Cumhurbaşkanımız açıklayacak. "Türkiye Yüzyılı" diye bir kavram koyduk önümüze. Türkiye birinci yüzyılını tamamlıyor 2023'te. Şimdi 2023 sonrası tüm bu hazırlıkların, birliklerin, beraberliklerin tamamının bir kaldıraç olarak bizi başka bir yere taşıyacağına inanıyoruz. 2023 bizim için rakamsal bir geçiş değil, şimdi başlıyor Türkiye'nin yüzyılı. Tüm dünyada Türkiye damgasının daha net vurulacağı bir yüzyıl olacak.

Aile kadın ve erkekten oluşur

Aile meselesini de son derece önemli buluyoruz, son dönemde başlayan LGBT tartışması var ve dayatılan bir form var. Ailenin kadın ve erkekten oluştuğunu ifade eden bir maddenin anayasaya eklemenin makul olduğunu düşünüyoruz. Tüm toplumun üstünde uzlaşacağı meseleler bunlar. Kimsenin itiraz etmeyeceğini düşünüyoruz. Bunlar ayrı ayrı mı Meclis'e gelir önümüzdeki günlerde belli olur.