Amerika yıllardır koz olarak elinde tuttuğu mevzuu nihayet son raddeye getirdi. Yıllarca kongreye Ermeni mevzuu gelir, dönemin ABD başkanından dönerdi, bu mesele koz olarak Amerika’nın elinde kalırdı. Dolayısıyla Amerika’nın attığı son adım, esasında acizliğinin yeni bir tezahürü!

Bir Osmanlı Ermenisinin ifadesiyle, “Biz, yâni soydaşlarımız Avrupalı ve Rusların oyununa geldik. Siz de arkasında Yahudi ve Sebatayistlerin olduğu İttihat ve Terakki’nin oyununa geldiniz. Asırlardır beraber yaşayan Türkler ve Ermeniler, hiç istenmedik tarihî bir acıyı tecrübe ettik!”

Evet, Osmanlı Ermenisinin sözünde haklılık payı vardır.

Bu Ermeni, tıpkı Hrant Dink, Markar Esayan gibi Anadolu kokuyor… HDP’nin mayası bozuk Ermeni vekili Garo Paylan’ın esamisi okunmuyor! Selanik merkezli Yahudi Sebatayist destekli İttihatçılar, Ermeni örgütlerle iş birliği yaparak Abdülhamid Han Hazretlerini tahttan indirmişler… Koca devleti savaşa sürükleyerek yıkmışlar… Anadolu evlatlarını ve evlerini acılara gark eylemişler! Bakmayın siz Mustafa Çalık ve diğerlerine… İttihad ve Terakki’yi övenleri biliyorsunuz… Bu gözü kara ve komitacıları kahraman yapanlara aldırmayın!

Evet, Ermeniler bizi arkadan vurmuş, buna karşılık verilmiş ve istenmeyen hâdiseler yaşanmıştır. Bu gerçek. Ben asıl meramıma geleyim…

Savaşı kaybeden Osmanlı iken kazanan İngiliz ve Fransız olmuştur. Niçin o zamanlar “soykırım” gündeme getirilmedi? Osmanlı’ya karşı kışkırttıkları Ermenilerin haklarını aramadılar? Aramadılar, işbirlikçiler ile anlaştılar, halifelik kalkacak, İslâm’ın kökü kazınacak, hesapta millî görüntüsü altında Batı’nın her şeyi kopyalanacak!.. İngiliz ve Fransız bunların sözünü aldı… Ve bu yüzden Ermeni hâdiseleri gündeme getirilmedi.

Evet ABD Başkanı Joe Biden “soykırım”ı tanıyor. Niçin? Türkiye kontrolden çıktı da o yüzden. Dua edelim. Rabb’im küfrü birbirine düşürsün. Müslümanlara birlik ve beraberlik şuurunu bahşetsin. Amin.

Görüş: Bahattin Yeşiloğlu