Taksim Dayanışması’nın çağrısıyla yapılacak olan Gezi Olaylarının 9. yılı anması öncesinde polis, kitlenin toplanması beklenen Makine Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi’nin bulunduğu sokağa otobüs çekti.

Taksim Dayanışması, Gezi Olaylarının 9. yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada kitleleri bu akşam saat 19.00’da Taksim’e çağırdı.

Gezi Davası’nda verilen kararların ardından yapılacak ilk anma öncesinde polis, kitlenin toplanacağı Makine Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi’nin bulunduğu İpek Sokak’a 3 otobüs çekti.

Yapılan görüşmeler sonrası polis araçları daha sonra sokaktan alındı.

Araçların alınmasıyla Gezi'nin 9. yıldönümü için protestocular sokakta toplanmaya başladı.

Eylem öncesi Taksim Meydanı'na çıkmak isteyen TİP üyelerine polis müdahale etti, yaklaşık 50 kişi gözaltına alındı.

"Her Yer Gezi, Her Yer Direniş"

18.30'da yurttaşlar Makine Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi’nin önünde toplanmaya başladı.

Kalabalık, "Her yer Gezi, her yer direniş," "Gezi'de düşene, dövüşene bin selam" sloganları attı. Burada Gezi Direnişi'nde hayatını kaybeden gençler de sloganlarla anıldı.

Gezi Parkı'na yürümek isteyen protestocular polis barikatıyla karşılaştı. Polis, yürümek isteyenlere cop ve biber gazıyla müdahale etti.

İstiklal Caddesi'nin girişleri de polis tarafından kapatıldı

Polis müdaheleleri sırasında bazı yurttaşları gözaltına aldı.

İstiklal Caddesi'nin girişinde Flaş TV’den üç gazeteci de gözaltına alınanlar arasında.

Polisin sert müdahalesinin ardından kalabalığın bir kısmı Makina Mühendisleri Odası'na sığınırken, bir grup yurttaş da İstiklal Caddesi'nin ara sokaklarında eylemlerini sürdürdü.

Öte yandan bir polis drone'u binaya çarparak parçalandıktan sonra MMO önünde bekleyen polislerin üzerine düştü. Bir polisin yaralandığı ve arkadaşları tarafından müdahalenin yapıldığı görüldü.