Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde görevli Prof. Dr. Mehmet Azimli'nin 'Siyeri Farklı Okumak' kitabında Peygamber Efendimiz hakkında çirkin ifadelerde bulunmuştu. Söz konusu ifadeler 8 yıl önce de gündeme gelmişti.

Sapık Azimli, sosyal medyadan gelen tepkiler üzerine, “Ben bu olayı 8 yıl önce yaşamıştım. O zamanki saldırganlar, FETÖ ve gazetesi idi. Şimdikiler bir tekrar...” diyerek tepki gösterenlere de FETÖ’cü imasında bulundu.

Hadisleri inkar ediyor

'Siyeri Farklı Okumak' isimli eserinde Azimli, “…Kaldı ki fazla uzağa gitmeden Hz. Peygamberin babasının durumu, gereğince tahlil edilirse, evlendikten sonra evlilik öncesi kendisini beraber olmaya davet eden kadınlarla birlikte olmak arzu ve isteği ile bu kadınlara gittiği ve birlikte olma arzusuna neden cevap vermediklerini sorduğu sabittir. Bu tür kabile üstünlüğü ile ilgili rivayetlerin zayıflıklarına değinmeksizin kanaatimiz şudur ki; bunlar, onu yüceltmeye yönelik uydurulan sözlerdir. Biz yüceliğin soy ve sopla değil. İnsani değerlerle olduğunu bildiren bir dinin mensubuyuz.” diyerek Allah Rasulü hakkında söylenen hadisleri de inkar ediyor.

İdari soruşturma

Hitit Üniversitesi Rektörülüğü, sapık Mehmet Azimli için idari soruşturma başlattı.

Üniversite Twitter hesabından şunları paylaştı:

“Üniversitemiz öğretim üyelerinden Prof. Dr. Mehmet Azimli'nin 2008 yılında yayınlamış olduğu “Siyeri Farklı Okumak” isimli kitabi hakkında sosyal medya mecralarında yapılan paylaşımlar ve iddialar dikkate alınarak gerekli idari soruşturma başlatılmıştır. Üniversite yönetimi olarak, Hz. Peygamber (SAV) Efendimiz ile ilgili kastı aşan hiçbir süreci yakından takip etmekteyiz. Yakışıksız ifadeyi uygun görmemekte ve süreci yakından takip etmekteyiz.

Hitit Üniversitesi Rektörlüğü”