CHP’li Ekrem İmamoğlu İngiliz gazetesi Financial Times'a konuştu. İmamoğlu, Türkiye'de insanların seçme özgürlüğünden mahrum bırakıldığını iddia ederek, "Hükümet seçimde ağır bir yenilgi alacak" dedi.

"Türk muhalefet lideri, siyasi yasağın demokrasiyi baltaladığını söylüyor" başlığıyla servis edilen haberde İmamoğlu’nun “kazanacağız” sözlerine yer verildi ve “Demokrasiyi baltalıyorlar” diyerek Türkiye’nin içişleri hakkında bir takım iddialar öne sürüldü.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine "ahmak" dediği gerekçesiyle yerel mahkeme tarafından hakkında hapis cezası verilen ve kararın kesinleşmesi halinde siyaset yasağı da alacak İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Bana verilen ceza hükümetin İstanbul seçimlerini kaybedince yaşadığı büyük travmadan kaynaklanıyor.

İmamoğlu “Yargının ne kadar siyasallaştığını ve bu durumun, demokrasimize nasıl zarar verdiğini görmek için sadece benim davama bakmanıza gerek yok. Türkiye'de, hayatın istediği gibi şekillenmesi için ilgili kurumlara talimat vermekte bir sorun görmeyen, otoriter bir zihniyet var. Kimsenin onlara meydan okumasını istemiyorlar." diyerek Türkiye’yi Batı’ya şikayet etti.