Daily Mail gazetesine demeç veren İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, Londra'nın Afganistan'da kalmasına dair yaptığı çağrıya hiçbir NATO ülkesinin dikkate almadığını söyledi.

Bir çok benzer düşünceye sahip oldukları ülke üzerinde şanslarını denediklerini söyleyen Wallace, "Bazıları buna istekli olduklarını, ancak parlamentolarının karşı olduklarını söylediler. Çatı ülke olarak ABD olmadan bu seçeneklerin yolunun tıkalı olduğu oldukça hızlı bir şekilde ortaya çıktı" ifadelerini kullandı.

İngiliz bakan, Londra'nın Afganistan'daki işgalin yenilerek ve rezil olarak bitmesi karşısında harcanan tüm kan ve paradan dolayı 'üzgün olduğunu' ifade etti.

"Muhtemelen 10 ya da 20 yıl içerisinde geri döneceğiz"

Wallace ayrıca, eski ABD Başkanı Donald Trump ile Taliban arasında geçen yıl imzalanan ve Amerikan ve NATO birliklerinin Afganistan'dan 14 ay içinde çekilmesini öngören anlaşmayı 'rezalet' olarak nitelendirdi.

Bakan, "Anlaşmanın Afganistan'da 20 yılda elde edilenlerin çoğunu paramparça etmiş olması beni üzüyor. Muhtemelen 10 ya da 20 yıl içinde geri döneceğiz. Ancak şimdi harekete geçmek mümkün değil. Anlaşma hasara neden oldu" dedi.

Öte yandan Wallace, çekilme sürecine ilişkin “Batı'nın sorunları yönetmediğinin, sadece çözdüğünü sandığının bir kez daha ortaya çıktığını” vurguladı.