HDP İzmir İl Başkanlığı binasına düzenlenen menfur saldırıyı devlet ile ilişkilendirmeye çalışanların iddiaları tamamen asılsız çıktı. İzmir Valiliği konuya dair açıklama yaptı.

Geçtiğimiz gün Onur Gencer isimli şahıs HDP İzmir İl Başkanlığı binasına saldırı düzenledi. Olayda bir kişi vefat etti. Saldırının yapıldığı yerde güvenlik kamerası görüntülerinin silindiği, katilin valiliğe ait bir otelde konakladığı, bilgisayarına format atıldığı ve müştemilattan yararlandığı iddialarına dair İzmir Valiliği tarafından açıklama yapıldı.

İddiaların doğru olmadığı bildirilen açıklamada, "İlimizde dün yaşanan, bir siyasi partinin il binasına ve çalışanına yönelik elim olayla ilgili bazı mecralarda yer alan iddialara ilişkin aşağıdaki açıklamayı yapma zarureti doğmuştur. Olay olduğu andan itibaren tüm adli olaylarda olduğu gibi yargı süreci başlamış ve İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının kontrolünde, polis tüm delilleri toplamıştır. Kamera kayıtlarının silindiği ve bilgisayarlara format atıldığı iddiası tümüyle gerçek dışıdır. Ayrıca sanığın, valiliğimize ait bir otelde konakladığı veya müştemilatından yararlandığı iddiaları da tamamen gerçek dışıdır" denildi.