Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Gerekirse kabinede yeni değişiklikler yapabiliriz" demesinin ardından kulislerde kabine değişikliği hakkında konuşulmaya başlanmıştı. Bu konuşmalar yapılırken Adalet Bakanı Abdülhamid Gül’ün ayrılmasının ardından hangi bakanlıklarda değişiklik yapılacağı üzerine tartışmalar çeşitli yayın organlarında farklı isimler üzerinden dile getiriliyordu.

Kulislerdeyse bu gece kabinede köklü bir revizyona gidileceği konuşuluyor. Değişiklik üzerine yapılan konuşmalarda özellikle Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın isimleri öne çıkıyor.

Öne çıkan isimlerden de anlaşılacağı üzere, parlamenter sistemin alışkanlıklarının terk edilememesi, bakanların sadece politikaların icracısı olması gereken sistemde karar verici konumlarını korumaları ve bununla beraber politika kurullarının işletilememesi neticesinde “teknokrat” diye tabir edilen bakanların değişeceği ve yerlerine tıpkı eskiden olduğu gibi parti içinden siyasetçi isimlerin getirileceği konuşuluyor. İsimlerden ziyade bu gelişmenin bize göre ehemmiyetli tarafı, yeni idare şeklinin bir türlü halen işletilememesidir.