Laikliğe karşı yapılan birçok eyleme Atatürkçülerin ses çıkarmamasından yakınan Laikliğe Çağrı Birlikteliği Yürütme Kurulu Üyesi Mahmut Arslan, Cumhuriyet gazetesinin “Olaylar Ve Görüşler” köşesinde Muammer Aksoy’un kaleme aldığı “Laikliğe Çağrı” metninden Kemalistlere göndermelerde bulunup laiklik çağrısı yaptı.

“Ayasofya laikliğe atılan bir tokattır”

Arslan yazısında Muammer Aksoy’un “türban” ve “Ayasofya’nın ibadete açılması” meseleleri üzerinde durduğunu belirtirken Ayasofya’nın açılmasının laikliğe atılan bir tokat olduğunu, “türban” meselesinde ise artık ağızlarını dahi açamadıklarını şu şekilde ifade ediyor:

“Aksoy’un otuz küsur yıl önce dikkat çektiği konulardan türban konusu, günümüzde konuşulması nerdeyse yasaklanmış bir konudur. Aksoy, Türban için verilen mücadeleyi, şeriat devleti doğrultusunda mücadele edenlerin bir öncü savaşı olarak başlattıklarını vurgulamıştır. … Muammer Aksoy, Ayasofya’nın müzeden camiye çevrilmesini de laikliğe atılan bir tokat olarak nitelemiştir…”

Türkiye’de laiklik İslâm düşmanlığıdır

Mahmut Arslan denilen şahsın yazdıklarından da anlaşıldığı üzere Türkiye’de laiklik İslâm düşmanlığıdır. Laiklik savunucusu İslâm düşmanları, anayasasında laik olduğu yazan devletin ve Batıcı rejimin süren varlığına mukabil Müslümanların en ufak kazanımlarında dahi kudurmaktadır.

Hatırlatalım; hâlâ laik bir rejimde yaşıyoruz. Ve hâlâ Batıcı laiklerin tüm istekleri bu rejim sayesinde yerine getiriliyor. Müslümanların her kazanımında kuduranlar, yarın İslâmî bir rejim kurulduğunda ne tarafa doğru ağlayacaklar onu düşünsünler. Çünkü; Türkiye Cumhuriyeti’nin Anayasa’sında, sanki mukaddes kitaptan bir ayet-i kerime gibi “değiştirilemez” hükmüyle korunan “Lâiklik” ve lâikler bu kavgayı kaybedecekler ve mutlak bir şekilde değiştirilemeyen ayet-i kerimenin dini İslâm ve ona inanan Müslümanlar mutlaka ama mutlaka bu kavgadan Mutlak Galib’in izniyle galib ayrılacaklar.

Tarafınızı seçin ve telifi bize ait olduğu üzere, bu kavgada taraf olmayanın bertaraf olacağını da sakın unutmayın!