Zannediyorum Ak Parti'nin yönetim kadroları ve karar merciinde bulunanlar baktılar ki muhalefet aleyhlerinde halkı etkileyecek ataklar yapamıyor, "Muhalefetin yapamadığını biz kendi kendimize yaparız, halka da kulaklarımızı çınlattırırız" dediler.

Evet, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Muhalefetin de yerli ve millisini ülkemize kazandırmak inşallah bize nasip olacaktır" diye bir sözü var ama Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kastettiğiyle sizin yaptıklarınızın bir alâkası yok.

Bu yazımda, Ak Parti'nin kendi kalesine attığı diğer golleri unutturacak, ağları yırtan son golden bahsedeceğim. Kültür ve Turizm Bakanlığı, yabancı turistlere yönelik bir reklam filmi hazırlatmış. "Gelin tatilinizi güvenle Türkiye'de yapın" diyor.

Mâlûm Çin virüsü sebebiyle insanlar tatil yapacakları yerleri seçmede daha da hassas oldular. Hâkezâ devletler de virüs tehlikesi olan ve olmayan ülkeler listesi yayınlayıp vatandaşlarını yönlendiriyorlar. Kültür ve Turizm Bakanlığı da bu hususu göz önünde bulundurup, "Virüse yakalanma korkusunu yaşamadan Türkiye'de tatilinizi yapabilirsiniz" temalı mezkûr reklam filmini özel bir reklam ajansına hazırlatmış.

Buraya kadar her şey kendi seyrinde olması gibi oluyor. Türkiye'nin içinde değil yurtdışında ilgi görmesi, gündem olması, konuşulması gereken ve bu gayeyle hazırlanan reklam filmi Türkiye'nin birinci gündemi oldu. Sebebi, reklam filminde gösterilen turizm sektörünün içinde yer alan personelin taktığı maskelerin üzerinde yazan ifade: "Siz eğlenin, ben aşılandım!"

Haklı olarak insanlar bu aşağılayıcı ifadeye tepki gösterdi ve Kültür ve Turizm Bakanlığı da reklam filmini yayından kaldırdı. Ben de sosyal medya hesabımdan, "Bu kepazeliğin bir bedeli olmalı! Reklam filmini kaldırarak bu rezilliği unutturamazsınız! Ak Parti'den, Türk halkını aşılı hayvan gibi gösteren filmi hazırlayanından yayınlanmasına onay verenine tüm sorumlulara bunun bedelini ödetmesini bekliyoruz!" diyerek tepkimi gösterdim.

Açıkçası bu mevzuyu köşemde yazarım diye düşünmedim. Tepkimi sosyal medyada göstermiştim ve bu benim açımdan yeterliydi. Lüzum hâsıl olursa da direk yetkililere söylenmesi gerekeni söylerdim. Zaten Bakanlık da yaptıkları hatada ısrar etmemiş ve videoyu kaldırmıştı. Beni bu yazıyı yazmaya sevk eden ise aldığım bazı tepkiler. Kimileri güya Ak Parti'yi savunma adına, kimileri de ekmek parası adına yazdıklarıma tepki gösterdiler.

"Ahmak dostun olacağına akıllı düşmanın olsun" sözünü hatırlayıp, Ak Parti'yi savunma adına rezil ifadenin yer aldığı reklam filmini savunanlara sükûtla karşılık verdim, çok ağır bir karşılık verdiğimin farkındayım ama hakkettiler!

"Turizmde çalışanlar 1 yıldır aç, para kazanamıyorlar. 'Maskede, siz eğlenin, ben aşılandım' yazsa ne olacak?" diyenlere de "Şahsiyet" diye bir mefhumdan bahsetsem, lügatınızda "Şahsiyet" var mı diye sorsam, çok mu sert karşılık vermiş olurum!..

Böyleleri için maske yetmez, "Zararsızdır" yazan tasma da takılmalı!

Star, 17 Mayıs Pazartesi