Anthony Quinn'in başrolünde yer aldığı, İslam dünyasının efsanevi filmi olarak kabul edilen 1976 yapımı "Çağrı: İslamiyet'in Doğuşu" (The Message), 45 yıl aradan sonra 4K olarak sinemalarda izleyiciyle buluşacak.

Pandemi sonrasında eski günlerine hızla ilerleyen dünya sinema pazarları sinema kültürünü daha güçlü bir zemine oturtmak için büyük çabalar sarf ediyor. Pinema Filmcilik de 1977 yapımı "Çağrı: İslamiyet'in Doğuşu" (The Message), 4K olarak yenilenen kopyasını Türkçe dublaj ve alt yazılı versiyonlarıyla vizyona çıkarma kararı aldı.

15 Nisan 2022'de Türkiye'nin dev sinema perdelerinde gösterime sokularak bir şölene dönüştürülecek etkinliğin haftalık programlamalarından önce yapımcı Moustapha Akkad'ın oğlu Malek Akkad'ın da katılımıyla bir gala gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Malek Akkad, babasının çok sevdiği Türkiye'de filmin tekrar gösterilecek olmasından ötürü duyduğu mutluluğu belirterek, yenilenmiş halinin ulaştığı görsel kaliteden ötürü babası Moustapha Akkad'ı onurlandıracağını söyledi.