Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya ve ABD arasında yeni bir soğuk savaş olasılığına ilişkin “Hep en iyisini umarız, fakat kendimizi en kötüsüne hazırlarız” ifadelerini kullandı.

Peskov, dün düzenlediği basın toplantısında iki ülke arasında yeni bir soğuk savaş olasılığı hakkında gelen bir soruya, “Hep en iyisini umarız, fakat kendimizi en kötüsüne hazırlarız” yanıtını verdi.

İki ülke arasındaki ilişkiler, ABD Başkanı Joe Biden’ın bu hafta verdiği bir röportajda Rus mevkidaşı Vladimir Putin’in bir ‘katil’ olduğuna inandığını söylemesinin ardından iyice gerildi.

Peskov

Bunun ardından Putin, Biden’a video konferans aracılığıyla canlı yayınlanacak bir görüşme teklifinde bulundu.

Kremlin Sözcüsü, Putin’in Biden ile görüşme teklifinin hala geçerli olduğunu söyleyerek, bunun Biden için uygun zamanda yapılabileceğini dile getirdi.

Peskov, konuya ilişkin açıklamasında ayrıca, “Devlet Başkanı Putin her şeye karşın iki ülke arasındaki ilişkileri sürdürme arzusunu açıkça belirtti. Bu, sadece iki ülkenin değil tüm dünyanın çıkarlarına uygun olacaktır. Fakat tabi, Başkan Biden’ın sözlerini duymazdan gelemezdik” dedi.