Karabağ’daki sözde Ermeni Özerk Yönetimi ve onlara bağlı silahlı gruplar, Laçin Koridoru eksenindeki Azerbaycan askerlerine ateş açtı. Azerbaycan askeri 18 yaşındaki Anar Kazımov öldürüldü. 3 Azerbaycan askeri yaralandı.

Azerbaycan ordusu, topçu atışıyla karşılık verdi. Sözde Karabağ Ermeni Yönetimi’ne bağlı 1 asker hayatını kaybet. 15 tanesi yaralandı.

Ermenistan ile Karabağ’daki sözde Ermeni yönetimini birbirine bağlayan Laçin Koridoru ekseninde çıkan çatışmaların devam ettiği, Azerbaycan topçularının Ermeni mevzilerini vurduğu bildirildi.

Azerbaycan hükümeti, bölgedeki yasa dışı Ermeni silahlı unsurlarının, Ermenistan tarafından desteklendiğini ve bu desteğin derhal son bulması gerektiğini birçok defa dile getirmişti.

Azerbaycan toprağı olan Karabağ’daki Ermeni güçlerinin ve sözde özerk yönetimin varlığı, Birleşmiş Milletler tarafından tanınmıyor. Birleşmiş Milletler, bölgedeki Ermeni güçlerinin geri çekilmesi gerektiğini ifade etmiş ve bu konuda karar almıştı.

Ermenistan, BM’nin kararlarını uygulamadı ve işgal altındaki topraklardan, 2020’deki savaşı kaybedene kadar geri çekilmedi.

AZERBAYCAN OPERASYON BAŞLATTI

Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri, Laçin’deki yasa dışı Ermeni güçlerine yönelik “İntikam” kod adlı bir operasyon başlattı.

Bayraktar TB-2 SİHA kullanılan operasyonda ilk bilgilere göre bir Ermeni mevzisi imha edildi. Üç Ermeni askeri etkisiz hale getirildi.

Karabağ'daki sözde Ermeni yönetiminin sözde lideri Arayik Harutyunyan, seferberlik ilan edileceğini açıkladı.