Fed Başkanı Jerome Powell, faiz arttırımı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Enflasyonu yüzde 2’ye indirmeye odaklandıklarını ifade eden Powell, “Bu süre zarfında faiz artırımına devam edeceğiz.” dedi.

"Faizi arttırmaya devam edeceğiz"

Powell, “Enflasyonu yüzde 2’ye indirmeye odaklandık. Tekrar bu seviyeleri görmek istiyoruz. Bu süre zarfında faiz artırımına devam edeceğiz. Fed enflasyonu düşürecek araçlara ve kararlığa sahip. Önümüzdeki faiz kararlarında da 50 baz puan artırılmasını düşünüyoruz.” Diye konuştu.

"Enflasyonu ciddi şekilde düşürmek istiyoruz"

Enflasyonu düşürmeleri durumunda faiz artışının azalacağını belirten Fed Başkanı, “Faiz artırımını durdurmak gibi bir niyetimiz yok. Enflasyonun ciddi bir şekilde düşmesini görmek istiyoruz. Eğer bunu başarabilirsek faiz artışını yavaşlatabiliriz. Ancak enflasyonu dizginleyemezsek faiz artışları gelecektir.” İfadelerine yer verdi.

Başkan Powell’ın açıklamalarıyla birlikte ABD 10 yıllık faizleri neredeyse yüzde 3’e geldi. 10 yıllık faizler 2,98 seviyelerine gelirken, kirpto varlıklarda negatif ayrışma görüldü. Powell’ın konuşması esnasında Bitcoin 29.500 dolar seviyelerine kadar geriledi.