Stratejik iletişim konusunda dünyanın dört bir yanından alanında uzman isimleri bir araya getiren zirvede, Anadolu ajansı Görsel Haberley Yayın Yönetmeni Vekili Fırat Yurdakul, "İletişim ve Fotoğrafçılık" panelinde konuştu.

Fotoğrafın iletişime etkisini anlatan Yurdakul, fotoğrafta öne çıkan çekim teknikleri ve başlıklarını sıraladı. Yurdakul, sıra dışılık, zıtlık, yakınlık, canlılık, zamanındalık gibi birçok kriterin fotoğrafta oluşturduğu duyguya vurgu yaptı.

Görsel dezenformasyona da değinen Yurdakul, "Fotoğraf ve görüntü, iletişimdeki en önemli delil kaynaklarından bir tanesidir, belgedir hepsi. Çağımızda her görsel içerik, zihninizde peşinen kabul görmeden önce hassasiyetleri sorgulanmalıdır." ifadesini kullandı.

Fotoğraf, video ya da bunların birleşiminden oluşan multimedya çalışmaları gibi görsellerin artık dijital iletişimde en fazla kullanılan, kişiyi en fazla ikna eden unsurların başında geldiğini aktaran Yurdakul, görsellerin çok iyi değerlendirilmesi, iyi analiz edilmesi ve bir görsel içerikle ilgili kanaat sahibi olmadan önce her unsurunun dikkatle araştırılması gerektiğini sözlerine ekledi.

Dün başlayan ve bugün sona erecek zirveye akademi, düşünce kuruluşları, kamu sektörü, medya, özel sektör, sivil toplum kuruluşları ve uluslararası kuruluşlardan temsilciler katılım sağlıyor.

Zirve, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, TRT Genel Müdürü Zahid Sobacı ve Anadolu Ajansı Genel Müdürü Serdar Karagöz'ün konuşacağı kapanış oturumuyla sona erecek.

AA