Facebook’un çatı şirketi Meta, bu konuda gerekli önlemleri almaması sebebiyle milyonlarca dolarlık para cezasına çarptırıldı.

Bünyesinde milyonlarca kullanıcının verisini barındıran teknoloji şirketleri, dünyanın dört bir yanındaki düzenleyici kuruluşlar tarafından denetleniyor. Son olarak Veri Koruma Komisyonu (DPC), 2018 yılının Haziran ila Aralık ayları arasında 12 veri ihlali bildirimi nedeni ile Facebook’u inceleme altına almıştı.

DPC, bir süre önce Meta’ya Genel Veri Koruma Yönetmeliği (GDPR) kapsamında söz konusu veri ihlalleri nedeni ile 17 milyon euro (18.7 milyon dolar) para cezası verdiğini duyurdu. Kararın gerekçesi ise şirketin AB kullanıcılarını korumak için alması gereken güvenlik önlemlerinden bazılarını uygulamadığı şeklinde açıklandı.

Para cezasının ardından Engadget’e açıklamalarda bulunan bir Meta sözcüsü şu ifadeleri kullandı;

Bu para cezası, 2018’den beri güncellediğimiz kayıt tutma uygulamalarıyla ilgili, insanların bilgilerini korumamızla ilgili bir başarısızlık değil. GDPR kapsamındaki yükümlülüklerimizi ciddiye alıyoruz. Bu kararı olarak dikkate alarak gelişmeye devam edeceğiz.