Rusya-Ukrayna arasındaki gerginliğin uluslararası piyasaları sert bir şekilde etkilediği günlerde, gelecek ay faiz artışı yapması beklenen FED'in alacağı kararda şahin davranacağı düşünülüyordu.

Daha güçlü tüketici harcamalarına ve enflasyonist baskılara işaret eden son veriler çerçevesinde FED’in 15-16 Mart'taki bir sonraki toplantıda beklenenden daha yüksek oranda bir faiz artışına gitme ihtimali doğmuştu. FED, tipik olarak 2000 yılından bu yana çeyrek puandan daha büyük artış yapmamıştı.

FED geri adım attı

FED, yarım puandan daha fazla bir faiz artışı gerçekleştirme konusunda geri adım attı.

The Wall Street Journal’ın haberine göre; FED Başkanı Jerome Powell'ın en kıdemli danışmanlarından biri olan ve politika gündemini şekillendirmeye yardımcı olan New York FED Başkanı John Williams, FED’in beklenen düzeyde bir faiz artırımına başlamasına gerek kalmayacağını ima etti.

Bugün gazetecilere verdiği demeçte, "Başlangıçta keskin davranmamızın gerektiğine dair gerçekten zorlayıcı bir argüman yok." diyen Williams “Faiz oranlarını istikrarlı bir şekilde yükseltebilir ve yeniden değerlendirebiliriz. Başlangıçta çok hızlı hareket etmemiz gerektiğine dair bir ihtiyaç hissetmiyorum." ifadelerini kullandı.