Ak Parti’nin başörtüsüne anayasal güvence istediği ve aileyi yeniden tanımladığı anayasa değişikliği teklifi, bugün Ak Parti, Milliyetçi Hareket Partisi ve Büyük Birlik Partisi'nden 336 vekilin imzasıyla Meclise sunuldu.

Başörtüsü serbestliğine "anayasal güvence getiren" ve aileyi kadın erkek birlikteliği şeklinde yeniden tanımlayan anayasa değişikliği teklifine Ak Parti, MHP ve BBP'den 336 milletvekili imza attı. Teklife ilk imzaları atan isimler ise TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli oldu.
 

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Anayasanın 41. maddesinde yer alan “Aile, Türk toplumunun temelidir ve eşler arasında eşitliğe dayanır” ifadesindeki “eşler” kelimesindeki muğlaklığın giderilmesi gerektiğini ifâde etmişti. Bozdağ, “Evlilik birliği sadece kadın ve erkek arasında kurulabilir” sözlerini de ilave etmişti. Ak Parti’den yapılan açıklamada ise “Evlilik birliğinin bir kadın ve bir erkek arasında olan ikili bir müessese olduğunu ekliyoruz” denildi.

 İslâm’ın emir ve esaslarını hedef alma cüreti gösteren LGBT’liler ve sapkınların şakşakçıları üzüldü. Zihniyeti sapıklar kahrından ölsün.