Ankara'nın dış ilçelerine yolcu taşıyan özel halk otobüsleri kontak kapatacaklarını açıkladı. Tüm Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Birliği Başkanı Kurtuluş Kara, Ankara'nın dış ilçelerine yolcu taşıyan 850'ye yakın halk otobüsünün, bugün saat 17.00'den sonra hizmet veremeyeceğini belirterek "Biz zam istemiyoruz, zam da bizi kurtarmaz. EGO otobüslerimiz nasıl sübvanse ediliyorsa, halk otobüsleri de sübvanse edilsin" dedi.

Yaklaşık 4 ay önce zam talebinde bulunduklarını ancak Belediye Meclisinden gelir desteği kararı çıktığını ve söz konusu desteğin bu süre içerisinde eridiğini ifade eden Kara, bugün de EGO Genel Müdürlüğü'nde yaklaşık 1 saat süren toplantı yaptıklarını ancak herhangi bir çözüm alamadıklarını ifade etti.

Kara, görüştükleri yetkililerin, Ankara halkının mağdur olmaması için araçların çekilmesine itiraz ettiklerini, ancak dış ilçelere gidişte araçların 70 litre mazot yakarken, 30 litreye denk gelecek bir miktarı kazandıklarını belirterek, şehir içindeki araçların ise günlük 3 bin 500 lira civarında para kazandığını ancak giderlerinin 4 bin 800 lira olduğunu ifade etti.

Kara şunları ifâde etti:

"Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımızdan isteğimiz, bizim acilen ya sübvanse edilmemiz ya da araçlarımızın kiralanması. Biz bu talepte bulundukça ne Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığından bize gelen somut bir dönüş var ne de 4 tane grup başkan vekilliğinden... Ama herkes, bizim esnafımız üzerinden siyaset yapıyor. Kimse siyaset yapmasın. Acilen Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'ni olağanüstü toplantıya çağırıyoruz. Çünkü bu kamu hizmetini biz yapıyoruz. Ankara'da 850'ye yakın halk otobüsü saat 17.00'den sonra hizmet veremeyecek durumda. Yani bizler artık dilenci durumuna geldik."