Türkiye'yi sarsan depremler sonrasında Borsa İstanbul'dan son dakika açıklaması geldi! Borsa İstanbul'da işlemler durduruldu. Yapılan açıklamada, "Borsamız Pay Piyasası ile Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası pay ve pay endeksi türev pazarlarında işlemlerin durdurulmasına karar verilmiştir." ifadelerine yer verildi.

Borsada işlemlerin durdurulması kararı alındı. Borsa İstanbul'un işlemlerin durdurulmasına ilişkin duyurusu, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlandı.

Bugün, BIST 100 endeksinde düşüşün yüzde 5 ve yüzde 7 sınırını aşması sonrası sırasıyla saat 10.12.01 ve 10.42.31'de Endekse Bağlı Devre Kesici Sistemi çalışmıştı.

Endekse Bağlı Devre Kesici Sistemi'nin 2. kez çalışmasının ardından Borsa İstanbul AŞ tarafından yapılan duyuru ile işlemler tamamen durduruldu.

BIST 100 endeksi, dün günü yüzde 8,62 değer kaybıyla 4 bin 505 puandan tamamladı. Borsa böylelikle, 22 Mart 2021'den bu yana en sert düşüşünü gerçekleştirdi.

Metin Külünk, dün tepki gösterip, “Bu günde borsayı yönetemeyen kişi ne işe yarar! Bir hafta kapanması gereken borsayı açık tutarak garibanların elinden kağıtlarını almaya göz yuman bu kişi görevden alınmalıdır” açıklamamasında bulunmuştu.