Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından açıklanan "Yeni Evim" kampanyası sonrası fırsatçılar hemen harekete geçti. İlan sitelerinde satışta olan bazı konutlara bir anda 500 bin TL birden fiyatlar artırıldı.

Açıklanan yeni kampanya sonrası fırsatçılar hemen harekete geçti. Kampanyanın detayları açıklanır açıklanmaz ev sahipleri ilan sitelerinde fiyatları güncellemeye başladı. İlanlarda ortalama 200 bin TL artış olurken bazı ev sahipleri fiyatı 500 bin TL birden yükseltti.

Yeni Evim Projesi' tanıtım toplantısında açıklamalarda bulunan Bakan Kurum "Konut fiyatlarını takip edeceğiz. Asıl olan komisyonun görevi de projeye dahil olan firmalar girdiğinde bizim belirlediğimiz kriterler durumu girecek. Uymamaları halinde yapacağımız sözleşme ile onlara sağladığımız garantörlük ve bu konut kredisinden yararlanamayacaklar." dedi.

Fırsatçılarla ilgili Bakan Nebati ise, "Bu çalışma içinde aylardır süren paydaşlarımızla birlikte, Çevre Şehircilik Bakanlığımızın içinde olduğu bir konsept oluşturuldu. Bu son dönemin en önemli kampanyalarından olmuş oldu. Kısa günün kârı olarak olaylara bakıp böylesine bir kampanya içerisinde gerçekten ihtiyacı olanların... Bunun içerisinde kim ki yanlış iş yapıyorsa mayıs ayından ya da önceki ayın kampanyalardan vatandaşımızın ferasetine göre iş yaptık. Gördük ki fırsatçılar var.

Biz bu kampanyanın hazırlıklarından itibaren Çevre Bakanlığımızın, vergi denetim kurulu, bankalarımızla fiyatların hangi seviyede olduğunu aldık. Elimizde. Burada vatandaşlarımıza ve özellikle satıcılarımıza sesleniyorum. Bu bir vatandaşa yönelik özverili bir kampanya. Lütfen bu kampanyadan ihtiyacı olanlar faydalansın. Onun için de yaptırımlarla ilgili Gelir İdaresi Başkanlığımız, risk analiz bölümümüzle birlikte yatırımların en ağır uygulanacağı şekilde takip ediyorlar. SPK, Bankacılık Denetleme Kurumu, hepsi takiplerini yapıyorlar." açıklamalarında bulundu.