HDP İzmir İl Binası'na saldırı düzenleyen ve Deniz Poyraz isimli şahsı öldüren tutuklu Onur Gencer'in Aliağa Şakran Cezaevi'nde görülen duruşmasında karar çıktı.

İzmir 6. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görülen duruşmada iddia makamı mütalaasını tekrarladı. Esas hakkındaki mütalaa hakkında savunma yapan Gencer, pişman olmadığını söyledi.

Savunmanın ardından mahkeme heyet kararını açıkladı. Heyet, Gencer’e indirimsiz olarak ‘tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verirken, ‘mala zarar verme suçundan 4 yıl, ‘konut dokunulmazlığını ihlali’ suçundan 2 yıl ve ‘ateşli silahlar kanununa muhalefet’ suçundan da 3 yıl hapis cezasına hükmetti.

Gencer, toplamda ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 9 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

NE OLMUŞTU?

17 Haziran 2021’de İzmir Çankaya’da bulunan HDP İl Başkanlığı'na gelen eski sağlık çalışanı Onur Gencer, partide çay servisi yapan ve annesi rahatsız olduğu için yerine bir günlüğüne çalışan Deniz Poyraz'ı tabancayla öldürmüştü.

Gözaltına alınan Gencer, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı hakimlikçe tutuklanmıştı. Olayla ilgili hazırlanan iddianamede, Gencer hakkında 'tasarlayarak kasten öldürme', 'iş yeri dokunulmazlığını ihlal etme' ve 'siyasi partiler veya meslek kuruluşlarının kullanımında olan bina, tesis veya eşyaya zarar verme' suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 7 yıl hapis cezası talep edilmişti.