Gençlik ve Spor Bakanlığınca "Konya 2021 İslami Dayanışma Oyunları" ismiyle bir organizasyon düzenleniyor. Bugün açılışı yapılan organizasyona 56 ülkeden 4 binden fazla sporcunun katılacağı duyuruldu. Ayrıca açılışta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve diğer bazı devlet başkanları da yer alıyor.

Bugün gündüz saatlerinde ise Mil-Diyanet-Sen bir buz pateni videosu paylaşarak organizasyonda İslami değerlere aykırı görüntüler olmasına rağmen adının “İslami” diye anılmasını eleştirdi. Bu eleştirinin ardından ise Konya Büyükşehir Belediyesi görüntülerin hangi program kapsamında yapıldığını belirtmeden "İslami Dayanışma Oyunları" kapsamında olmadığı açıklamasında bulundu.

Konya Büyükşehir Belediyesi ise görüntüler program kapsamında yapılmadığını söyleyerek, organizasyonda İslama mugayir bir taraf olmadığını iddia etti. 

Buna mukabil organizasyonun resmi sitesine girildiğinde karşılaşılan tablo but yok ama et var kabilinden bir açıklama olduğunu gösteriyor. 

Konya Büyükşehir Belediyesi buz pateni görüntülerinin organizasyona ait olmadığını dolayısıyla İslama mugayir bir taraf olmadığını söylerken, “Konya 2021 İslami Dayanışma Oyunları"nın resmi sitesinde, başta Cimnastik gibi branşların varlığını göstermek için paylaşılan fotoğraflar, organizasyonun adı “İslami” olsa da, İslami bir şey bulunmadığını gösterir nitelikte.

İslam'ın en nazik meselelerinden olan hayâ perdesinin canavarca yırtıldığı bu organizasyonun isminin başına “İslami” ibaresi koymakla, organizasyon İslami olmaz! Tıpkı diğer meselelerde de, içini doldurmadan “İslam”, “Müslüman” demekle işin İslamcası yapılamayacağı gibi!..